O nas - pizzeria Kuźniki

Ścieżki zawodowe założycieli Barizony były długie i kręte. Każde z nas zajmowało się w życiu czymś innym. Własna restauracja lub pizzeria powracała jednak w każdym planie i zamyśle i była jedną z tych idei, których nie można się pozbyć. Trochę brakowało na nią czasu, trochę odwagi, ale nigdy nie zabrakło ogromnych chęci i koncepcji na realizację. Wracaliśmy do nich często i mimo braku konkretów, zawsze wierzyliśmy, że w końcu nam się uda i powstanie nasza własna, familijna pizzeria.

Geneza

Wybór branży oczywiście nie był przypadkowy. Jesteśmy rodzinni, kochamy ludzi i uwielbiamy czas, spędzany w gronie najbliższych. A kuchnia to przestrzeń, w której spotykają się bliscy ludzie, miejsce, w którym tworzą się rodzinne historie, w którym spędzało się od zawsze czas, radując się ze swojego towarzystwa, opowiadając o przeżyciach i snując wielkie plany. To miejsce, w którym tworzy się bliskość, naturalne, oparte na pozytywnych emocjach relacje i silne więzi. To w końcu miejsce, którym rządzą pierwotne zmysły - węch, smak i wzrok - w którym można je do woli dopieszczać, tworząc i te proste i te najbardziej skomplikowane kompozycje.

Miłość do kuchni, do gotowania i do dzielenia się tym z innymi, towarzyszyła nam od zawsze. Obecny szef kuchni i właściciel, swoją karierę poświęcił gotowaniu. Ponad 10 lat pracował, jako szef kuchni we włosko-amerykańskiej restauracji, zdobywając ogromne doświadczenie i wzbogacając swój warsztat. I choć nigdy nie umiał traktować swojego zawodu wyłącznie jako pracy - zawsze było to dużo więcej - to jednak brakowało w tym wszystkim swobody.

Pizza Smolec
Pizza Smolec
Pizza Smolec
Pizza Smolec

Pierwsze kroki

I tak właśnie, pewnego letniego popołudnia zapadła decyzja o powstaniu Barizony - najlepszej pizzerii na Kuźnikach. Pomysłów było wiele, wystarczyło tylko wcielić je w życie. To, co było jeszcze niejasne, dopracowaliśmy w toku przygotowań. Badaliśmy rynek, sprawdzaliśmy, za jaką kuchnią wrocławianie tęsknią najbardziej i co chcieliby jadać. Rozmawialiśmy ze wszystkimi w koło, dopytując, czego oczekują, jak chcieliby być obsługiwani, co zaspokoi ich potrzeby i sprawi, że poczują się lepiej, niż w domu.

W ten sposób - na styku naszych marzeń i ambicji oraz potrzeb tych, którzy są najważniejsi - naszych klientów, powstała Barizona - pizzeria niemal doskonała. Gotowa do dzielenia się pasją do gotowania; nastawiona na bycie spełnieniem największych marzeń właścicieli i potrzeb odbiorców; otwarta na ludzi kochających jeść i chcących wraz z nami zgłębiać tajniki lokalnych i międzynarodowych smaków. Jeśli więc chcesz przeżyć z nami kulinarną przygodę, rozsmakować się w tym, co najlepsze, najeść się do syta i delektować aromatem dań kuchni polskiej, włoskiej i amerykańskiej - musisz nas odwiedzić. Pizzeria Kuźniki zaprasza do wspólnej przygody!

Skontaktuj się z nami

Jeśli masz jakieś pytania wypełnij formularz poniżej

Please publish modules in offcanvas position.